'Feyenoord sluit compromis en geeft Berghuis gelimiteerde afkoopsom'

5 augustus om 07:45

Steven Berghuis heeft een gelimiteerde afkoopsom laten opnemen in zijn nieuwe Feyenoord-contract. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De kans bestaat dat de aanvaller volgend jaar alsnog vertrekt uit De Kuip.

Feyenoord maakte zondag bekend dat het contract van Berghuis wordt opgewaardeerd en verlengd tot de zomer van 2022. Daardoor vist het geïnteresseerde PSV achter het net. Volgens het AD ontkomen de Rotterdammers echter niet aan een gelimiteerde transfersom. 'Het valt daarbij bepaald niet uit te sluiten dat de aanvaller volgend jaar alsnog vertrekt', klinkt het.

"Ik heb nog wel de ambitie om in het buitenland te spelen", laat Berghuis weten. "Maar nu telt alleen Feyenoord. Ik heb echt een band opgebouwd met de club in de laatste jaren. Na afgelopen seizoen had ik een slecht gevoel, over mezelf, over hoe het team zich ontwikkelde. Maar vanaf de eerste training had ik er weer zin in, je voelde dat er weer iets begon te bloeien in het elftal. Daar wil ik graag een rol in spelen."

De afgelopen maanden hengelde PSV nadrukkelijk naar Berghuis, maar de aanvaller hoefde naar eigen zeggen nooit een keuze te maken. "Er is wel interesse geweest van PSV, maar Feyenoord was heel duidelijk: ze wilden me niet verkopen. Dan valt er ook weinig te twijfelen, toch? Daarnaast geloof ik in de plannen en de ambities van de club."