'Motivatieproblemen' bij De Graafschap: 'Ik speel liever in de Eredivisie'

5 augustus om 08:54

Leeroy Owusu is mogelijk bezig aan zijn laatste weken bij De Graafschap. De 22-jarige vleugelverdediger was in de Eredivisie zeker van een basisplaats, maar een niveau lager dreigt een reserverol. Mogelijk maakt hij een transfer.

Owusu speelde vorig seizoen veertig wedstrijden, maar zat in het laatste oefenduel met het Spaanse Osasuna (1-2) bijna zestig minuten op de bank. "Ik denk dat ik ook in de eerste divisie een goede speler ben, maar de trainer (Mike Snoei, red.) heeft deze keuze gemaakt", reageert hij in de Gelderlander. "Ik denk dat hij me scherp wil maken."

In het begin van de voorbereiding kampte Owusu met motivatieproblemen. "Ik heb de trainer gezegd dat ik liever in de Eredivisie speel. Dat is voor mijn ontwikkeling beter, denk ik. Ik zou graag een transfer willen maken, ook al heb ik hier nog een contract. Dat heb ik eerlijk kenbaar gemaakt."

Snoei geeft voorlopig de voorkeur aan Jasper van Heertum, die hij goed kent van Telstar. "Ik hoop dat Leeroy zich terugknokt", zegt de nieuwe trainer van De Graafschap. "Het zat niet goed, dat merkte ik direct. Ik wil dat hij zich met ziel en zaligheid voor De Graafschap inzet."