Jahanbakhsh weerstaat lokroep PSV en AZ: "Dat maakte het extra speciaal"

5 augustus om 14:18
Laatste update: 5 augustus om 14:21

PSV en AZ hebben voorzichtig geïnformeerd naar Alireza Jahanbakhsh. Dat meldt Voetbal International. De aanvaller van Brighton & Hove Albion staat echter niet open voor een transfer, zo meldt zijn zaakwaarnemer Amir Hashemi.

Brighton maakte een jaar geleden 25 miljoen euro over naar AZ, maar Jahanbakhsh kon in zijn debuutseizoen niet imponeren. De Iraniër weigert echter de handdoek te werpen. Ondanks belletjes uit Nederland, Duitsland en Turkije, blijft Jahanbakhsh bij Brighton.

"Alireza is ontzettend gelukkig bij Brighton en wil hoe dan ook bewijzen dat hij goed genoeg is voor de Premier League", zegt Hashemi tegen VI. "Het is heel normaal dat spelers een jaar en soms wel twee jaar moeten wennen aan het Engelse voetbal en Alireza is er heel rustig onder. Hij heeft veel vertrouwen in het komende seizoen."

"Natuurlijk is het mooi dat er zoveel interesse in Alireza is. Dat Nederlandse clubs hem wilden hebben, maakte het extra speciaal. Nederland is voor Alireza echt zijn tweede thuis, hij is verliefd op het land", vervolgt Hashemi. "Maar eerst wil hij zich bewijzen bij Brighton. (...) Het is uitgesloten dat hij deze zomer nog vertrekt bij Brighton."

De speelkansen van Jahanbakhsh zijn gegroeid sinds het vertrek van Chris Hughton en de komst van de aanvallender ingestelde manager Graham Potter. Hashemi: "Hij heeft echt een doel en dat is slagen bij Brighton en in de Premier League. Hij liet me meteen weten dat een transfer voor hem geen optie was."