'Van de Beek-transfer is rond, Real Madrid maakt megabedrag over naar Ajax'

5 augustus om 14:52

De droomtransfer van Donny van de Beek naar Real Madrid is rond. Althans, dat meldt het Spaanse ABC maandag bijzonder stellig. Ajax wil de bekendmaking van de megadeal echter nog even uitstellen.

Het heeft volgens ABC alles te maken met het Champions League-tweeluik tegen PAOK Saloniki. Van de Beek is maandag in het vliegtuig naar Griekenland gestapt en blijft waarschijnlijk tot ná de tweede ontmoeting, volgende week dinsdag, in Amsterdamse dienst.

Real Madrid en Van de Beek zouden al een principe-akkoord hebben bereikt over een zesjarig contract. Het Spaanse medium claimt óók op de hoogte te zijn van de transfersom: Ajax krijgt naar verluidt 55 miljoen euro van Real Madrid, exclusief bonussen. Het totale bedrag wordt gespreid over meerdere jaren betaald.

Het is geen geheim dat trainer Zinedine Zidane liever Paul Pogba zag komen, maar Manchester United vraagt meer dan 150 miljoen euro voor de Franse middenvelder. De Engelse grootmacht wil bovendien geen zaken meer doen na het sluiten van de Engelse transfermarkt (8 augustus).