L'Équipe: Brands haalt rechtsback van wereldkampioen Frankrijk naar Everton

5 augustus om 16:45
Laatste update: 5 augustus om 19:03

Marcel Brands staat op het punt om Djibril Sidibé naar de Premier League te halen. Volgens L'Équipe verkast de rechtsback van AS Monaco naar Everton. 

De 27-jarige Sidibé is achttienvoudig international van Frankrijk. Hij behoorde tot de selectie die in de zomer van 2018 de wereldtitel veroverde in Rusland. Sinds 2016 speelt Sidibé voor Monaco. De Ligue 1-formatie nam hem drie jaar terug over van Lille. 

Nu gaat de vleugelverdediger zijn loopbaan dus vervolgen in Liverpool, weet L'Équipe. Director of football Marcel Brands zou met Monaco akkoord zijn over een transfer. Meer details zijn nog niet bekend. Op Goodison Park moet Sidibé de concurrentie aangaan met Seamus Coleman. Hij is al bijna tien jaar de vaste rechtsback van Everton. 

Ruben Aguilar (Montpellier) wordt in Monaco waarschijnlijk de opvolger van Sidibé. Clubs uit de Ligue 1 hebben nog enkele weken om spelers vast te leggen, in Engeland sluit de transfermarkt aanstaande donderdagmiddag. Afgelopen zondag stuntte Brands al met het vastleggen van Juventus-spits Moise Kean