Van Bommel laat Lozano op de bank zitten bij PSV: 'Hij is op oorlogspad'

5 augustus om 17:30
Laatste update: 5 augustus om 18:53

Kenneth Perez sluit niet uit dat Mark van Bommel 'op oorlogspad' is, nu hij Hirving Lozano maar liefst negentig minuten lang op de bank liet zitten bij FC Twente. Van Bommel verraste vriend en vijand door helemaal geen gebruik te maken van de Mexicaan. Mogelijk is er wat gebeurd.

Na afloop zei Van Bommel dat hij geen gebruik wilde maken van Lozano. Dat is opvallend, omdat hij normaal gesproken een zekerheidje is in het elftal van de PSV-trainer. Critici sluiten niet uit dat Van Bommel en Lozano niet meer met elkaar door een deur kunnen. "Je hebt trainers die soms iets doen waarvan de hele selectie denkt: oké...Dan kijken ze wat er gebeurt in zo'n selectie", vertelt Perez bij FOX Sports.

"Hij wil misschien iets creëeren. Het loopt voor geen meter bij PSV, dat is wel duidelijk. Dus hij is op oorlogspad. Dat denk ik, ik weet het niet honderd procent zeker. Hij is misschien een conflict aan het creëren." Kees Kwakman voegt daaraan toe: "Hij durft dit wel te doen. Ik hou daar wel van."

Lozano is altijd heel belangrijk geweest voor PSV, ondanks dat hij niet altijd even hard werkte in het veld. "Qua rendement is hij super belangrijk geweest voor PSV", zegt Perez. "Je kunt zeggen dat hij niet altijd met z'n back mee loopt, maar als een speler het aanvallend zó goed doet, mag je het ook anders oplossen. Dan hoeft hij niet de hele tijd achter z'n man aan."

De laatste weken heeft Lozano moeite bij PSV. "Het is verschrikkelijk. Hij loopt met z'n hoofd naar beneden en tegen alles op. Een wake-up call? Misschien. Gakpo vind ik ook een heel goede speler hoor. Maar het probleem met al die buitenspelers is dat ze allemaal het beste zijn op links."