Derksen reageert op Ellie Lust-ophef: 'Alle verstandige dingen knippen ze weg'

5 augustus om 21:22
Laatste update: 5 augustus om 22:06

Johan Derksen heeft maandagavond gereageerd op alle commotie naar aanleiding van zijn gesprek met Ellie Lust. De Veronica Inside-analist kwam aan het woord in een documentaire van Lust en lag vervolgens onder vuur vanwege vermeende homo-onvriendelijke uitspraken.

Derksen is zich echter van geen kwaad bewust, laat hij weten in de eerste Veronica Inside-uitzending van het seizoen. "Het enige wat ik heb gezegd, is: kom allemaal uit de kast, want dat kan nooit zo moeilijk zijn als een rol als hetero spelen en jezelf verloochenen."

De VI-nestor zag echter al aankomen dat zijn uitlatingen voor ophef zouden zorgen. "Dat komt dan op social media. Mensen die niet naar ons programma kijken, gaan dan niet kijken: oh, wat heeft die lul gezegd? Nee, die gaan reageren op een tweet. Dat gaat dan een eigen leven leiden en heel Nederland bemoeit zich ermee. Dan gaat zo'n advocaat zich ermee bemoeien (Sidney Smeets, red.). Die denkt: hé, in die homoscene zijn een paar centen te verdienen."

Derksen plaatst vraagtekens bij de rol van de eindredacteur van de documentaire. "Die Ellie Lust is best een aardig mens, maar zo'n eindredacteur zit te knippen. Op een gegeven moment zei ik iets tegen haar, dat ze een dramaqueen is. En toen riep hij haar buiten: hij zegt dit! En ik dacht: oh, dat wordt een ramp, dat programma. Maar alle verstandige dingen die je zegt, knippen ze weg. Dat vinden zij dan een mooie journalistieke productie. Ik vind het bullshit."

Lees meer over:

Deel via