Van de Beek op weg naar Real Madrid: 'De vraag is of hij het daar redt'

Van de Beek op weg naar Real Madrid: 'De vraag is of hij het daar redt'

Gepubliceerd: dinsdag 6 augustus 2019 om 07:05di 06-08-2019 om 07:05

Wim Kieft zet zijn vraagtekens bij de aanstaande transfer van Donny van de Beek naar Real Madrid. Kieft is er niet zeker van dat de Ajacied gaat slagen bij De Koninklijke en wijst naar spelers als Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart, die ook met gemengde gevoelens terugkijken op hun periode in Madrid.

"Sneijder, Van der Vaart en Huntelaar zijn daar binnengekomen. Dat waren toch betere voetballers, exceptionele spelers. Die hebben het daar ook niet helemaal gered", zegt Kieft bij Veronica Inside. "Na een jaar konden zij ook weer gaan. Zou hij het dan wel redden?"

Kieft denkt niet dat Van de Beek bij Real past. "Ze willen gewoon spelers die het meteen laten zien en die exceptionele kwaliteiten hebben. Ze denken daar niet zo in teamverband. Hij is echt een teamspeler. De vraag is of hij het daar redt. Als Sneijder en Van der Vaart het al moeilijk hebben..."

René van der Gijp is het niet eens met Kieft en vindt dat Van de Beek moet gaan. "Wat moet hij dan zeggen nu? Dat hij niet goed genoeg is? Hij moet daarheen gaan. Van daaruit kom je altijd weer bij een club als Arsenal terecht." 

Ook Johan Derksen zet zijn vraagtekens. "Hij heeft die glamour niet. Het blijft een jongen uit een dorpje daar bij Ermelo (Nijkerkerveen, red.)."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Van de Beek het redden in Spanje?

Ja
43%
Nee
57%
(2012 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws