Ajax gelinkt aan Braziliaan: "Naar mijn weten is dat niet aan de orde"

6 augustus om 18:53

Ajax gaat de transfermarkt op wanneer Donny van de Beek vertrekt. Die verwachting spreekt Ajax-watcher Freek Jansen van het Algemeen Dagblad uit. Mocht de transfer van Van de Beek afketsen en alleen Lasse Schöne vertrekken, zal directeur spelersbeleid Marc Overmars (foto) volgens Jansen niet in actie komen.

"Als alleen Schöne weggaat, verwacht ik niet dat ze een ander vervanger halen", zegt Jansen op Instagram. "Ze hebben Marin gehaald en ook Alvarez is nieuw. Die kan daar ook spelen, net als Mazraoui. Als Van de Beek weggaat, verwacht ik wel dat ze een vervanger halen. Ze zijn al een tijdje bezig met de lijstjes. Daar staan verschillende namen op. Dat is een beetje de dynamiek van de transferwindow. Sommige spelers zijn niet haalbaar, bij anderen wordt het concreter. Ik zag ook dat de Braziliaan Helinho voorbijkwam. Ik heb het even gecheckt, naar mijn weten is dat niet aan de orde. Het is het bekende transferwerk."

"Zo moet je het ook zien tussen Ziyech en Bayern, dat al langere tijd gecharmeerd van hem is", vervolgt Jansen. "Ook daar werken ze met verschillende opties. De tijd begint te dringen voor de topclubs. Je merkt het al bij Real Madrid, bij Bayern zal het niet anders zijn. Ze vinden Ziyech een uitstekende speler en weten dat ze hem voor een bepaald bedrag weg kunnen halen bij Ajax. Die afspraak ligt er, net als vorig jaar. Ziyech heeft de lat heel hoog gelegd, dus als Bayern aanklopt en doorpakt, is dat een club die in zijn rijtje past."