'Feyenoord de markt op met St Juste-miljoenen: Afrikaanse verdediger op komst'

'Feyenoord de markt op met St Juste-miljoenen: Afrikaanse verdediger op komst'

06-08-2019 22:59 Laatste update: 23:40
94

Feyenoord staat op het punt om Jerry St. Juste te verkopen aan FSV Mainz 05 en daarmee komt er ruimte voor aankopen in De Kuip. De Rotterdammers zijn dicht bij de komst van de Afrikaanse verdediger Edgar Miguel Ié, weet chef sport Marcel van der Kraan van De Telegraaf.

VI meldde eerder op de avond al dat St. Juste voor 12 miljoen euro de overstap maakt naar de Bundesliga. "Dat is een lot uit een loterij", vertelt Van der Kraan bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Wie verwacht na het afgelopen seizoen nou dat je dat voor St. Juste gaat krijgen? Daar maakt Feyenoord dus winst op. Ze hebben al een aantal opties."

Wedden

Meer odds

"Eén daarvan is een Afrikaanse jongen van Lille, Edgar Ié", vervolgt Van der Kraan over de voormalig jeugdspeler van FC Barcelona, die Lille deze zomer transfervrij verruilde voor Trabzonspor. De Turken zouden dus bereid zijn om hem meteen weer te verhuren. "Feyenoord is met hem in gesprek. Dat ziet er op dit moment goed uit. Het is een sterke 25-jarige Afrikaan. Hij zal de eerste zijn die komt. Hij kan centraal en aan de  zijkant spelen."

Opvallend detail is dat Ié cliënt is van Wasserman, dat onder leiding staat van Rob Jansen. Feyenoord zou de zaakwaarnemer momenteel geregeld inschakelen om te helpen bij onderhandelingen. Volgens VI is ook Rick Karsdorp een 'voorname kandidaat' om de defensie van de Rotterdammers te versterken.

Van der Kraan verwacht dat Feyenoord daarnaast spoedig een nieuwe spits aantrekt, zeker nu Nicolai Jörgensen geblesseerd is. "Er zal absoluut nog een spits bijkomen. Dat is nog een kwestie van vier of vijf dagen, maximaal."