Keuze van Ten Hag verdedigd: 'Als je dat niet doet, maak je Dolberg echt kapot'

6 augustus om 23:22

De keuze van Ajax-trainer Erik ten Hag voor Kasper Dolberg in het duel met PAOK Saloniki valt te billijken. Dat stelt Marcel van der Kraan, chef sport van De Telegraaf.

Dolberg maakte afgelopen weekend tegen Vitesse een matige indruk, nadat hij ook vorig seizoen al worstelde met zijn vorm. Toch verscheen hij in Griekenland aan de aftrap. "Ik vind het wel logisch dat Ten Hag voor Dolberg kiest", reageert Van der Kraan bij FOX Sports. "Als je dat nu niet zou doen, maak je hem echt kapot. Dan ben je klaar met hem en raak je hem ook niet meer voor een normaal bedrag kwijt."

"En je hebt als club ook veel in hem geïnvesteerd", vervolgt Van der Kraan. "Niet alleen een stukje geld of salaris, maar er is ook enorm veel arbeid en energie ingestopt. Peter Bosz was destijds ongelooflijk met hem bezig. Die heeft toen ook diverse malen aan Dennis Bergkamp gevraagd om met hem aan de slag te gaan. Als je die potentie hebt gezien in hem en die heeft hij ook getoond, dan ben je verplicht als club om met hem aan de slag te gaan."

Dolberg moest dinsdagavond overigens al na een half uur geblesseerd naar de kant. Klaas-Jan Huntelaar verving hem.