'Feyenoord zet zinnen op Van Wolfswinkel: Basel wil ruim twee miljoen euro'

7 augustus om 00:24
Laatste update: 7 augustus om 00:31

Feyenoord heeft zijn zinnen gezet op Ricky van Wolfswinkel, meldt De Telegraaf. De dertigjarige aanvaller van FC Basel moet de vervanger worden van Nicolai Jörgensen, die voorlopig buitenspel staat met een blessure.

Feyenoord is dringend op zoek naar een nieuwe spits, ook omdat Dylan Vente nog te licht wordt bevonden. De Rotterdammers zijn al dagen in gesprek met FC Basel, dat Van Wolfswinkel niet voor minder dan twee miljoen wil laten gaan. Feyenoord heeft bijna de helft voor hem over, schrijft De Telegraaf. Beide partijen hervatten in de komende 48 uur de onderhandelingen.

Van Wolfswinkel staat zelf open voor een overstap naar De Kuip. De kans dat hij komt is een stuk groter nu Jerry St. Juste voor minimaal negen miljoen euro de overstap maakt naar FSV Mainz 05. Naast Van Wolfswinkel wil Feyenoord die miljoenen gebruiken om de defensie te versterken. Na VI meldt ook De Telegraaf dat Rick Karsdorp in beeld is. De komst van Edgar Ié is zelfs nagenoeg zeker.

Van Wolfswinkel was onlangs nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van PSV in de tweede voorronde van de Champions League. De oud-speler van onder meer FC Utrecht en Vitesse maakte in Zwitserland de winnende treffer (2-1).