Van Bommel: 'Jammer, ik had echt de hoop dat hij bij PSV zou willen spelen'

Van Bommel: 'Jammer, ik had echt de hoop dat hij bij PSV zou willen spelen'

07-08-2019 09:07
59

Mark van Bommel vindt het doodzonde dat Arjen Robben niet voor een avontuur in Eindhoven heeft gekozen. De trainer van PSV sprak meerdere keren met Robben over een rentree in het Philips Stadion. 

Van Bommel vertelt dat in gesprek met magazine Helden. "Ik had natuurlijk graag Robben erbij gehad dit seizoen. Afgelopen maanden heb ik een paar keer met hem gesproken over een mogelijke terugkeer bij PSV en steeds stelde hij de beslissing uit. Als je zag hoe professioneel hij alleen de warming-up al benaderde, dat was al een halve wedstrijd", aldus Van Bommel.

"Als hij geblesseerd was, trainde hij nog harder. Daarom heeft hij het zo lang volgehouden. Elke keer terugkomen is loodzwaar. Ik had echt de hoop dat hij nog een jaar bij ons zou willen spelen. Hij twijfelde enorm."

"Uit ervaring weet ik dat stoppen de moeilijkste beslissing is die je moet nemen. Uiteindelijk heeft hij dat gedaan. Hij heeft er goed over nagedacht en als hij die beslissing heeft genomen, moet je die respecteren. Maar ik vind het wel jammer."

Begin juli maakte Robben (35) bekend dat hij stopt met voetballen. Tussen 2002 en 2004 speelde de voormalig linksbuiten bij PSV.