De Graafschap is gewapend tegen El Jebli-vertrek en huurt AZ-talent (22)

7 augustus om 10:29

De Graafschap kan komend seizoen beschikken over AZ-talent Jeremy Helmer. De 22-jarige aanvallende middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van de Alkmaarders.

Helmer debuteerde op 19 februari 2017 voor de hoofdmacht en klopte tijdens het seizoen 2017/2018 nadrukkelijker op de deur, maar was daarna lange tijd uit de roulatie met een zware hamstringblessure. Vorig seizoen was hij in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong AZ te bewonderen en kwam hij tot slechts twee Eredivisie-minuten. 'Jeremy is een groot talent en staat niet voor niets nog langdurig onder contract in Alkmaar. Hij is multifunctioneel inzetbaar en dat geeft ons meerdere mogelijkheden', laat de Eredivisie-degradant weten via de clubsite.

Met het huren van Helmer heeft AZ alvast ingespeeld op een naderend vertrek van Youssef El Jebli, vermoedt de Gelderlander. De smaakmaker heeft ingezet op een transfer en staat in de nadrukkelijke belangstelling van het Roemeense CFR Cluj. Helmer kan vrijdag zijn De Graafschap-debuut maken, wanneer De Superboeren aantreden tegen SC Cambuur.