Van der Vaart is niet te vermurwen, maar wil wel meetrainen: 'Leuk, altijd welkom'

7 augustus om 13:39
Laatste update: 7 augustus om 13:44

Telstar heeft Rafael van der Vaart in het recente verleden al diverse malen benaderd voor een mogelijke samenwerking en probeerde het ook deze zomer bij de 109-voudig international. De missie van de Witte Leeuwen slaagde gedeeltelijk, laat de nieuwe trainer Andries Jonker weten aan Voetbal International.

Van der Vaart hing zijn kicksen in november aan de wilgen en wil die beslissing niet herroepen, aldus Jonker. "Ik heb Rafael gebeld met de vraag of hij bij Telstar wil komen voetballen, ja. Helaas blijft hij vooralsnog bij zijn standpunt." De Studio Voetbal-analist ziet het wel zitten om af en toe mee te trainen. Binnenkort vinden de eerste gesprekken tussen beide partijen plaats. "Leuk. Een speler met zo'n staat van dienst is uiteraard van harte welkom in Velsen."

Telstar kan komend seizoen dus niet beschikken over de Golden Boy-winnaar van 2003, maar haalde deze zomer liefst zestien spelers naar het Rabobank IJmond Stadion. De nummer vijftien van het vorige Keuken Kampioen Divisie-seizoen begint maandag aan de nieuwe voetbaljaargang, met een uitwedstrijd tegen provinciegenoot Jong AZ.