Brands slaat weer toe met Everton: wereldkampioen naar Goodison Park

7 augustus om 22:00

Weer succes voor Marcel Brands op de transfermarkt. Na Moise Kean, André Gomes, Jean-Philippe Gbamin, Fabian Delph en Jonas Lössl is de Everton-directeur erin geslaagd Djibril Sidibé naar Goodison Park te halen.

Everton huurt Sidibé voor één seizoen van AS Monaco, met optie tot koop. Het is niet bekend hoeveel de 27-jarige rechtsback over een jaar moet kosten. Sidibié werd in 2017 kampioen met AS Monaco en een jaar later pakte hij de wereldtitel met Frankrijk.

"Ik ben heel blij om het shirt van een grote club als Everton te mogen dragen", reageert Sidibé op de website van zijn nieuwe club. "Het was makkelijk voor me. Ik hoefde niet lang na te denken over mijn besluit om hierheen te komen. Everton haalt spelers om prijzen te winnen."

Everton-manager Marco Silva is blij met de komst van Sidibé. "Djibril heeft veel ervaring, weet wat het is om prijzen te winnen en heeft veel wedstrijden gespeeld in een sterke competitie. Hij is bovendien een wereldkampioen en wil echt nog wat maken van zijn carrière."

Sidibé moet met Seamus Coleman gaan uitmaken wie de vaste rechtsback van Everton wordt. Voor The Toffees begint het Premier League-seizoen zaterdag met een uitwedstrijd tegen Crystal Palace.