BBC en Sky Sports: Arsenal breekt Schots transferrecord voor droomtarget

7 augustus om 22:22

Alles wijst erop dat Arsenal op de valreep nog gaat toeslaan op de Britse transfermarkt. Kieran Tierney, linksback van Celtic, is op weg naar Noord-Londen.

Dat melden de BBC en Sky Sports woensdagavond. Arsenal steggelde de laatste weken met Celtic over de transfersom van Tierney. Een etmaal voor de Engelse transferdeadline zouden de twee clubs het eens zijn geworden. De 22-jarige linksback maakt voor 28 miljoen euro de overstap naar Arsenal. Nog nooit werd er zoveel betaald voor een Schotse voetballer.

Tierney reist woensdagavond of donderdagochtend af naar Noord-Londen om de laatste details met Arsenal te bespreken. Verwacht wordt dat hij voorlopig nog niet inzetbaar is. Door een blessure kwam Tierney op 4 mei van dit jaar voor het laatst in actie. De international van Schotland werd deze zomer ook in verband gebracht met Everton en Napoli.

Arsenal versterkte zich deze zomer al met Nicolas Pépé (80 miljoen), William Saliba (30 miljoen), Gabriel Martinelli (6,7 miljoen) en Dani Ceballos (huur). Bovendien zou niemand minder dan Chelsea-verdediger David Luiz nog in aantocht zijn.