Update: Kuipers laat FC Emmen links liggen en verruilt ADO voor Indonesië

16 augustus om 11:54
Laatste update: 16 augustus om 11:54

Nick Kuipers staat op het punt ADO Den Haag te verlaten. Dat meldt Omroep West. De 26-jarige verdediger heeft vrijaf gekregen om een transfer af te ronden.

Het is niet bekend met welke club Kuipers bezig is. Wel laat hij aan Omroep West weten dat hij op dit moment in het vliegtuig naar Azië zit. Het maakt een terugkeer naar FC Emmen onwaarschijnlijk. Kuipers was meer dan welkom in Drenthe, zo liet trainer Dick Lukkien eerder deze week weten. Vorig seizoen speelde hij al een half jaar op huurbasis bij Emmen.

Kuipers maakte in de zomer van 2017 de overstap van MVV naar ADO Den Haag. Na een belabberd debuut kwam zijn Eredivisie-avontuur nooit echt op gang. De Maastrichtenaar stond vorig seizoen nog wel korte tijd in de basis ten koste van Tom Beugelsdijk. Afgelopen weekend maakte hij minuten als invaller. Kuipers kon een 2-4 nederlaag van ADO tegen FC Utrecht niet voorkomen.

Update 14/8: Nick Kuipers zet zijn carrière voort in Indonesië. De verdediger verruilt ADO Den Haag voor Persib Bandung, een topclub uit West-Java. Kuipers tekent een contract voor anderhalf jaar, bevestigt zaakwaarnemer Danny Ris aan FOX Sports. Ook Kevin van Kippersluis gaat aan de slag bij Persib Bandung.

Update 16/08: 11:54 uur: ADO Den Haag heeft het vertrek van Nick Kuipers bevestigd. De 26-jarige centrale verdediger verkast naar Persib Bandung, één van de grootste clubs van Indonesië. 'We bedanken Nick voor zijn inzet voor onze club en wensen hem veel succes bij Persib Bandung', aldus ADO op de eigen website.