De Telegraaf: Overmars wees bod van meer dan 50 miljoen euro af

8 augustus om 00:10
Laatste update: 8 augustus om 00:19

Marc Overmars heeft een megabod uit Italië op David Neres afgewezen, voordat de Braziliaan een nieuw en verbeterd contract tekende bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf. Napoli was bereid meer dan 50 miljoen euro te betalen.

Het megabod Napoli overstijgt het bedrag dat het Chinese Guangzhou Evergrande afgelopen winter wilde betalen voor Neres. Overmars wil desgevraagd niet ingaan op de hoogte van het Italiaanse bod. Wel bevestigt de directeur voetbalzaken dat Napoli en Everton 'hun serieuze interesse in Neres hebben laten blijken', aldus De Telegraaf.

Overmars heeft meteen na het afwijzen van Napoli gehandeld en Neres ertoe verleid één jaar bij te tekenen. De 22-jarige Braziliaan ligt nu tot de zomer van 2023 vast in Amsterdam. Daar staat een forse salarisverhoging én de toezegging dat in de toekomst wordt meegedacht bij een mogelijke transfer tegenover.

Na het vertrek van Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Lasse Schöne en mogelijk ook Donny van de Beek is Ajax er veel aangelegen om de selectie verder intact te houden. Na Andre Onana, Noussair Mazraoui, Nicolás Tagliafico, Dusan Tadic en dus Neres kan ook Hakim Ziyech een nieuw, verbeterd contract tekenen in Amsterdam.