'Op die momenten is Kuyt ondergeschikt aan Stam, hopen dat het niet gaat schuren'

8 augustus om 07:38

Dirk Kuyt heeft op transfergebied een flinke vinger in de pap bij Feyenoord. De ex-international is formeel trainer van Feyenoord O19, maar is inmiddels ook assistent-technisch directeur, zo meldt De Telegraaf.

Kuyt stippelt samen met technisch directeur Sjaak Troost, zaakwaarnemer Rob Jansen, hoofd jeugdopleiding Stanley Brard en trainer Jaap Stam het technische beleid uit in De Kuip. 'Kuyt belt zich een slag in de rondte, legt contacten en polst spelers in het buitenland of ze openstaan voor een transfer naar Feyenoord', schetst de ochtendkrant. Zo komt Liverpool-verdediger George Johnston volledig uit de koker van de voormalige aanvaller.

De Telegraaf ziet wel een gevaar. 'Kuyt loopt ook één dag stage bij Stam en is op die momenten juist weer ondergeschikt aan de trainer van Feyenoord. Voor beide partijen is het te hopen dat die rol niet gaat schuren. Kuyt moest zich ook buigen over de fitheid en dus bruikbaarheid van Rick Karsdorp, die in twee seizoenen nauwelijks heeft gevoetbald en nu Feyenoord moet redden op de rechtsbackpositie. Stam heeft geen tijd om al dat onderzoekwerk te doen en moet dus leunen op de input van Kuyt.'

Ook Jansen, die als adviseur optreedt, wordt nauw betrokken bij transfers. Zo speelde de zaakwaarnemer een belangrijke rol in de overstap van Jerry St. Juste naar FSV Mainz voor minimaal negen miljoen euro.