'Het is grappig dat mijn rol bij PSV nu ineens heel groot wordt gemaakt'

8 augustus om 08:49

Luuk de Jong vindt het te kort door de bocht door te stellen dat hij node wordt gemist bij PSV. De ploeg van coach Mark van Bommel beleeft een moeizame start van het seizoen, ziet ook de 29-jarige spits.

Zonder de aanvoerder en topscorer van vorig seizoen vloog PSV al uit de voorrondes van de Champions League, ging de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax verloren en eindigde het eerste competitieduel met FC Twente in een gelijkspel. Toch gaat het De Jong te ver door te stellen dat hij wordt gemist in Eindhoven. "Ja, dat lees ik nu ook. Lekker kortzichtig", zegt hij in de Volkskrant.

"Ik ben niet de enige die is vertrokken", vervolgt de Oranje-international, die de overstap maakte naar Sevilla. "PSV heeft nog steeds veel kwaliteit, veel snelheid en talent. Het zat er best in dat ze die wedstrijd tegen Basel over de streep zouden trekken en dan draait de opinie zo weer. Dat heb ik zelf gemerkt. Ik zou PSV nooit te snel afschrijven. Zeker omdat ik weet hoe deze technische staf werkt, met superveel aandacht voor de details, het team en het individu."

De Jong denkt dat Van Bommel het tij snel kan keren. "Ik zie PSV zo weer een sterke serie neerzetten als ons vorig seizoen lukte. Ook zonder mij. Het is grappig dat mijn rol nu ineens heel groot wordt gemaakt. Maar ik verbaas me wat dat betreft nergens meer over." PSV speelt donderdagavond tegen FK Haugesund in de derde voorronde van de Europa League.