'Als PSV dit verliest, moeten ze ergens in Zuid-Amerika maar onderduiken'

'Als PSV dit verliest, moeten ze ergens in Zuid-Amerika maar onderduiken'

Gepubliceerd: donderdag 8 augustus 2019 om 10:45do 08-08-2019 om 10:45

Laatste update: donderdag 8 augustus 2019 om 10:46do 08-08-2019 om 10:46

Voormalig Oranje-international Arthur Numan vindt dat PSV geen problemen mag hebben met het Noorse FK Haugesund. Zelf verloor Numan als speler van PSV wel eens als torenhoge favoriet van een Noorse opponent.

In 1996 verloor PSV met namen als Luc Nilis, Phillip Cocu, Jaap Stam en Arthur Numan van Brann Bergen. "We hoefden in de thuiswedstrijd maar met 1-0 te winnen en we waren gewaarschuwd door de 2-1 nederlaag in Noorwegen. Dus we dachten: dat doen we wel even. Nou, niet dus", vertelt Numan in gesprek met de NOS. 'Wat een mokerslag was het toen we eruit vlogen. Niemand had dit verwacht."

Numan vindt dat het huidige PSV niet dezelfde fout mag maken. "Ik heb Haugesund tijdens mijn scoutingswerkzaamheden toevallig zien spelen. Dit mag voor PSV geen probleem zijn", stelt hij. '"Ze hebben een bonkige spits en een lopertje aan de zijkant, maar verder viel me aan die ploeg weinig op. Ja, dat ze met z'n allen met de kont in de eigen goal hangen en op een counter loeren. Als PSV dit verliest, moeten ze ergens in Zuid-Amerika maar onderduiken."

Poll

Gaat PSV de poulefase van de Europa League halen?

(10012 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws