Update: Sparta kan na miljoenendeal nog halfjaar over Dervisoglu beschikken

8 augustus om 13:42
Laatste update: 8 augustus om 13:42

Sparta gaat Halil Dervisoglu kwijtraken aan Brentford. De Rotterdammers melden via de officiële kanalen 'op enkele details na' een akkoord te hebben bereikt met de Engelse club over een transfer van de negentienjarige aanvaller.

Dervisoglu traint donderdag al niet mee bij de Rotterdammers. Hij is in Londen voor een medische keuring. Brentford komt uit in het Championship, het tweede niveau van Engeland. Vorig jaar eindigde de ploeg op de elfde plek. 

Deze zomer meldden zich meerdere clubs voor de Turkse aanvaller. Onder meer Trabzonspor en Besiktas hadden interesse, maar tot een deal kwam het niet. Naar verluidt vraagt Sparta rond de drie miljoen euro voor de aanvaller. Het Algemeen Dagblad schreef eerder dat Sparta een groot deel van de opbrengst zal investeren in nieuwe spelers.

Dervisoglu speelde vorig seizoen in totaal 47 wedstrijden voor (Jong) Sparta, waarin hij vijftien keer scoorde en twaalf assists gaf. In de nacompetitie, waarin Sparta promotie naar de Eredivisie afdwong, was hij ook belangrijk met twee treffers.

Update 13.42: Dervisoglu vertrekt per 1 januari naar Brentford. Hij speelt dus nog een halfjaar bij Sparta. Er is géén sprake van een huurconstructie, vertelt technisch manager Henk van Stee voor de camera van FOX Sports.