Newcastle sluit transferperiode af met verrassende terugkeer van 'local hero'

8 augustus om 18:10

Andy Carroll keert terug bij Newcastle United. De Premier League-club maakt donderdag op de valreep bekend dat de dertigjarige spits een contract heeft getekend op St. James' Park.

Carroll komt over van West Ham United en heeft zijn krabbel gezet onder een contract tot het einde van het seizoen. Het betekent een bijzondere terugkeer voor de Engelse spits, die al ruim acht jaar bij zijn 'boyhood club' speelde.

"Ik voel me heel goed", reageert Carroll. "Mijn vrienden en familie wonen hier en Newcastle is mijn favoriete club - het is mijn thuis. Na mijn jaren bij Newcastle heb ik een moeilijke tijd (mede door blessures, red.) gehad, maar ik hoop hier weer veel te gaan scoren."

"Een local hero als Andy die terugkeert naar Newcastle United is fantastisch", aldus manager Steve Bruce. "Hij is een groot, fysiek gevaar in de zestien van de tegenstander en geeft ons echt wat anders dan we al hadden in de selectie."

Carroll is na Joelinton, Allan Saint-Maximin, Jetro Willems en Emil Krafth de vijfde - en laatste - zomerversterking van Newcastle. Hij speelde eerder voor Liverpool, dat destijds een Engels recordbedrag van 40 miljoen euro voor hem betaalde als opvolger van Fernando Torres, en West Ham.