Droomtransfer voor Nederlandse doelman: Verrips aan de slag in Premier League

Droomtransfer voor Nederlandse doelman: Verrips aan de slag in Premier League

08-08-2019 19:45 Laatste update: 19:54
12

Michael Verrips maakt een droomtransfer naar de Premier League. De Nederlandse doelman heeft donderdag een contract getekend bij promovendus Sheffield United, nadat hij zijn contract bij KV Mechelen had laten ontbinden.

Verrips zorgde met die beslissing voor de nodige controverse. Hij wilde naar eigen zeggen stelling nemen tegen de beschuldigingen van matchfixing van de Jupiler Pro League-club. Critici, waaronder Jan Boskamp, menen dat hij een transfer naar Sheffield probeerde af te dwingen. De 22-jarige sluitpost uit Velp stond eerder op de loonlijst bij Sparta, MVV en FC Twente.

Mechelen promoveerde vorig seizoen naar de Jupier Pro League en legde beslag op de Belgische beker. De matchfixing-zaak, het zogeheten Propere Handen-dossier, bleef echter constant boven de club hangen. Na een uitspraak van de Belgische arbitragecommissie mag Malinwa wel op het hoogste niveau actief blijven, maar Verrips zag genoeg reden om zijn contract te laten ontbinden.

Hoewel Mechelen weigert hem vrij te geven, maakt Sheffield bekend dat Verrips transfervrij overkomt. "Ik ben blij met het vertrouwen dat in mij is gesteld. Ik heb een goed gevoel bij de club en de mensen er rond", laat de Nederlander weten op de website van zijn nieuwe werkgever.