Wolves verrast en weekt voormalig Ajax-doelwit los bij Bayern München

8 augustus om 21:52

Rond de jaarwisseling werd hij nadrukkelijk gelinkt aan Ajax, maar Meritan Shabani speelt dit seizoen voor Wolverhampton Wanderers. De middenvelder komt over van Bayern München en sluit in eerste instantie aan bij het beloftenteam.

Shabani heeft op de slotdag van de Engelse transferperiode een driejarig contract ondertekend, zo meldt Wolves via de officiële kanalen. De twintigjarige Duitser speelde dertien jaar bij Bayern München. Veel perspectief op een doorbraak in de hoofdmacht van trainer Niko Kovac had hij echter niet.

"Hij is een jonge speler die we al heel lang in de gaten houden", reageert Kevin Thelwell, sportief directeur van Wolves. "Meritan is zeer getalenteerd, heel veel potentie en kan zowel scoren als assists geven. Bovendien is hij bescheiden en werkt hij hard."

Ruim een half jaar geleden werd Shabani nog nadrukkelijk in verband gebracht met Ajax, onder meer door De Telegraaf. De Amsterdammers zouden in de middenvelder een potentiële opvolger van Frenkie de Jong zien. Na januari werd het echter stil.