Ongeloof bij AZ na heenduel: 'Zij hebben het countervoetbal uitgevonden'

8 augustus om 23:25
Laatste update: 8 augustus om 23:28

AZ was donderdagavond heer en meester op bezoek bij FC Mariupol, maar wist op wonderbaarlijke wijze niet tot scoren te komen. Tot ontzetting van trainer Arne Slot en verdediger Ron Vlaar eindigde het heenduel in 0-0.

"We hebben een goede wedstrijd gespeeld en veel kansen gecreëerd. Het is eigenlijk ongelooflijk dat we niet hebben gescoord", zegt Vlaar na afloop, opgetekend door De Telegraaf. "We hebben prima voetbal laten zien, maar vergaten alleen te scoren."

"Ze kozen ervoor om, net als Häcken, extreem verdedigend te gaan staan", analyseert Slot in gesprek met de clubkanalen. "Met z'n allen rond de zestien en dan nog de keeper erbij. Dan weet je dat het aantal kansen dat je creëert waarschijnlijk niet overdreven groot is. Maar als ik kijk naar wat we gecreëerd hebben, dan ben ik nog heel tevreden."

"Tegelijkertijd weet je ook: die Oekraïners hebben het countervoetbal uitgevonden. Ze zullen constant loeren op die één à twee momenten die komen. Gelukkig hebben we dat kunnen beperken. Maar je bent teleurgesteld dat je de goal niet maakt. Je weet, dat bleek tegen Häcken en Fortuna ook, als die eerste er maar in zit, dan breekt het verzet behoorlijk. Dat lukte vandaag niet", aldus Slot. 

Volgende week donderdag moet AZ de klus zien te klaren in eigen huis.