Kritiek op PSV-aanwinst Lato: 'Nog nooit gezien in mijn leven, het was echt bizar'

9 augustus om 10:12
Laatste update: 9 augustus om 10:28

Kees Kwakman is zich in de voorbereiding kapot geschrokken van Toni Lato. De Spaanse linksback van PSV liet een slechte indruk achter in de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

PSV verloor het duel met de Duitsers (0-2) en Lato kwam sindsdien niet meer in actie. Deze week reisde de niet-fitte Spanjaard, die wordt gehuurd van Valencia, niet mee naar Noorwegen voor de eerste Europa League-ontmoeting met FK Haugesund. Kwakman is 'Wolfsburg-thuis' nog niet vergeten.

"Wat hij toen deed, heb ik nog nooit gezien in mijn leven", aldus Kwakman bij Voetbalpraat. "Het leek alsof hij voor het eerst op het voetbalveld stond. Het was echt bizar, maar ik denk dat die jongen ook helemaal niet fit genoeg was en zenuwachtig was. Zo kwam het over. Daarna heeft hij ook niet meer gespeeld. Ik denk dat hij net te vroeg is gebracht in die oefenwedstrijd."

PSV verloor deze zomer Angeliño aan Manchester City en haalde daar Lato voor terug. Bovendien versterkten de Eindhovenaren zich met Olivier Boscagli, die in het centrum en links in de verdediging uit de voeten kan. Mark van Bommel koos de laatste wedstrijden voor middenvelder Michal Sadilek.