'Ziyech én Bergwijn weer in beeld bij Bayern München door Sané-sof'

9 augustus om 11:52

Bayern München is 'in shock' door de zware knieblessure van Manchester City-aanvaller Leroy Sané. Tijd om te treuren over de Duitse droomversterking heeft de club echter niet, meldt Sport1. Het vizier is inmiddels gericht op alternatieven.

Donderdag bleek dat Sané de kruisband in zijn rechterknie heeft gescheurd en minimaal zes maanden buitenspel staat. Dat zet een streep door een overgang naar Bayern München. De Duitse recordkampioen wil niet meer dan 100 miljoen euro betalen voor een geblesseerde speler, van wie nog maar moet worden gezien hoe hij terugkeert.

Volgens Sport1 is sportief directeur Hasan Salihamidzic inmiddels druk bezig met alternatieven. Drie opties worden genoemd: Hakim Ziyech (Ajax), Steven Bergwijn (PSV) en Timo Werner (Bayern München). Salihamidzic zou vooral twijfelen over Werner, die van nature geen buitenspeler is. Bovendien ziet de Duitse rechtspoot zichzelf als spits.

Naast het genoemde drietal is Callum Hudson-Odoi nog een FCB-Wunschspieler, maar Chelsea werkt niet mee aan een vertrek van het wonderkind. Ousmane Dembélé (FC Barcelona) zou geen kandidaat meer zijn. Volgens Sport1 is Ivan Perisic (Internazionale) ook afgekeurd door Bayern, al melden Gianluca Di Marzio en BILD wat anders.