'Chelsea kan Aké na transferban voor 'spotprijs' ophalen bij Bournemouth'

9 augustus om 12:59
Laatste update: 9 augustus om 13:08

Een terugkeer van Nathan Aké bij Chelsea is niet uitgesloten nu David Luiz de pikante overstap heeft gemaakt naar Arsenal. De Londenaren kunnen Aké voor een relatief lage prijs terugkopen, zo schrijft The Telegraph. Dan moet de transferban die de club is opgelegd wel eerst worden opgeheven. 

Chelsea zou zo'n 43 miljoen euro moeten neertellen als het Aké terug wil halen. Dat is beduidend minder dan de 81 miljoen euro die Bournemouth tegen het sluiten van de zomerse transfermarkt wilde hebben voor de Oranje-international. Chelsea kan echter pas toeslaan als de transferban is opgeheven.

Luiz besloot op deadline day de overstap te maken naar Arsenal, waardoor manager Frank Lampard nog maar vier centrale verdedigers heeft. Kurt Zouma en Andreas Christensen beginnen hoogstwaarschijnlijk in de basis in de seizoensopener tegen Manchester United, Antonio Rüdiger werkt hard aan zijn herstel en de jonge Fikayo Tomori krijgt na een uitleenbeurt aan Derby County ook de kans zich te bewijzen.

Mocht Lampard besluiten dat hij toch een vervanger wil voor Luiz is Aké een reële optie, schrijft The Telegraph. Chelsea mag in principe in de winterstop ook geen transfers doen, maar er loopt nog wel een hoger beroep tegen die uitspraak. Mocht de transferban worden opgeheven, is het goed mogelijk dat de Londenaren zich gaan melden voor Aké.

De Nederlandse verdediger verkaste twee jaar geleden voor ruim twintig miljoen euro naar Bournemouth. In de deal werd opgenomen dat Chelsea de speler kon terugkopen voor een ruime veertig miljoen, mits de speler openstaat voor een terugkeer.