Ajax maakt vertrek Schöne officieel: 'Geen vaarwel, maar tot ziens'

9 augustus om 15:02
Laatste update: 9 augustus om 15:23

Het is officieel: Ajax verkoopt Lasse Schöne aan Genoa. De Amsterdammers noemen het vertrek van de Deense routinier 'geen vaarwel, maar tot ziens'.

Schöne tekent in Italië een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. Bij Ajax liep zijn contract in de zomer van 2020 af. Schöne speelde zeven seizoenen in Amsterdam, nadat hij in 2012 transfervrij overkwam van NEC.

In totaal speelde de international van Denemarken 287 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Daarin maakte hij 64 doelpunten. Schöne won met Ajax drie keer de landstitel (2013, 2014 en 2019) In 2019 won hij de KNVB beker en tweemaal pakte hij de Johan Cruijff Schaal, in 2013 en in 2019.

De bevestiging van Ajax en Genoa zat er al even aan te komen, nadat Schöne zijn Italiaanse transfer afgelopen weekend bevestigde. Deze week werd hij met veel enthousiasme verwelkomd in Italië. 'Genua heeft een nieuw idool', laat de Serie A-club vrijdag weten op de clubsite.

Met de transfer is naar verluidt anderhalf tot twee miljoen euro gemoeid. Mogelijk maakt Schöne vrijdagavond al zijn eerste minuten voor Genoa in een oefenwedstrijd.