Nijhuis keurt betwistbare Sparta-goal goed: 'Ik durfde niet te hard te juichen'

10 augustus om 08:14

De arbitrage speelde vrijdagavond een belangrijke rol tijdens het duel tussen Sparta en VVV-Venlo. Na een uur spelen zette Ragnar Ache de thuisploeg op voorsprong, waarna Sparta uitliep naar een 4-1 overwinning.

Abdou Harroui duwde Roel Janssen opzichtig in de rug voordat hij de assist op Ache gaf, maar arbiter Bas Nijhuis zag er geen overtreding in en kreeg bijval van de VAR. De Tukker zag de beelden na afloop terug en bleef bij zijn beslissing. "Ik gaf op dat moment al aan: gewoon een duel. Ik zag dat er contact was, maar voor mij niet genoeg. Dus ik liet het spel even doorgaan", liet hij weten aan FOX Sports.

Ook vanuit Zeist werd groen licht gegeven. "De VAR had geen honderd procent bewijs dat ik het daar verkeerd had gedaan. Wat ik had gedaan als ik zelf VAR was? Dan had ik ook niet ingegrepen. Dit zijn van die momenten waarop je de scheids gewoon de wedstrijd moet laten fluiten."

Harroui telde zijn zegeningen: het Sparta-talent hield er rekening mee dat zijn duel met Janssen niet zonder gevolgen zou blijven. "Ik was bang dat hij af zou fluiten, daarom juichte ik niet al te hard. Kennelijk vond de VAR dat ik niet zo heel veel deed. Wat ik zelf vind? Hij ligt wel heel makkelijk", lacht hij in gesprek met FOX Sports.