'Real probeert Barça loef af te steken en belooft Neymar duizelingwekkend salaris'

10 augustus om 10:45
Laatste update: 10 augustus om 14:06

Mocht Neymar terugkeren naar de Primera Division, dan is de kans steeds groter dat dit niet bij FC Barcelona maar bij Real Madrid is. Dat melden de Spaanse sportkranten Diario Sport en Marca zaterdag.

De 27-jarige Braziliaan had een voorkeur voor een overstap naar Barça, maar een terugkeer in Camp Nou ligt gecompliceerd. De Catalanen hebben moeite om het geld bij elkaar te krijgen én liggen overhoop met Paris Saint-Germain. Een transfer naar Real Madrid is een realistischer scenario, aldus Marca. De Franse kampioen doet liever zaken met De Koninklijke, maar een ruildeal - met bijvoorbeeld Gareth Bale en James Rodriguez - lijkt uitgesloten.

Ook Sport weet dat Real Madrid-voorzitter Florentino Perez werk maakt van een toptransfer van Neymar. De dribbelaar kan in het Estadio Santiago Bernabéu een vijfjarig contract tekenen ter waarde van veertig miljoen euro netto per seizoen. Daarmee zou hij na Lionel Messi de best betaalde speler ter wereld worden en zelfs meer gaan verdienen dan nu bij PSG. 

Neymar probeert een vertrek bij PSG te forceren. Hij wil naar verluidt niet in actie komen in het eerste competitieduel met Nimes zondagavond.