'Ik denk dat Ajax niet stilstaat bij wat ze laten gaan met het weggaan van Schöne'

'Ik denk dat Ajax niet stilstaat bij wat ze laten gaan met het weggaan van Schöne'

Gepubliceerd: zaterdag 10 augustus 2019 om 11:06za 10-08-2019 om 11:06

David Endt heeft zijn bedenkingen bij de overstap van Lasse Schöne naar Genoa. De voormalig teammanager van Ajax en liefhebber van het Italiaanse voetbal denkt dat de Eredivisie-kampioen hem vrij makkelijk laat gaan.

"Ik denk zeker dat ze van binnenuit denken dat ze zonder kunnen", zegt Endt tegen Ajax Showtime. "Als je het heel sec bekijkt, dan zal dat ook wel kunnen, maar ik zie niet echt direct een opvolger met zijn capaciteiten, zowel menselijk als voetbaltechnisch. Er zal een oplossing moeten worden gezocht. Ik denk dat ze nu nog niet zo stilstaan bij wat ze eigenlijk laten gaan met het weggaan van Schöne."

Endt begrijpt dat Schöne op 33-jarige leeftijd een nieuw avontuur wil aangaan, maar twijfelt aan zijn keuze voor Genoa. "Ik denk ook dat hij in het komende seizoen met weemoed gaat denken aan hoe het bij Ajax is en was. Bij Genoa komt hij in een heel andere situatie. Ze roepen nu natuurlijk van de daken dat ze 'offensief gaan spelen en dat het allemaal goedkomt', maar de harde realiteit van de Serie A is toch wat anders, daar speelt Genoa geen hoofdrol, dat zou mij zeer verbazen."

"Met zijn kwaliteiten is hij inderdaad geschikt voor Serie A-voetbal, maar dan is Genoa, naar mijn bescheiden mening, eigenlijk een stapje te laag. Hij zou bijvoorbeeld bij een club als Fiorentina of Torino ook heel goed passen voor twee, drie jaar", aldus Endt.

Poll

Is het vertrek van Schöne een aderlating voor Ajax?

(8274 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws