Onderonsje tussen Ten Hag en Schöne in Bernabéu: 'Ik zei: geef me 10 minuten'

10 augustus om 07:52

Lasse Schöne beleefde op 5 maart zijn finest hour in dienst van Ajax. De Amsterdammers vernederden Real Madrid in het eigen Estadio Santiago Bernabéu en Schöne verraste doelman Thibaut Courtois met een vrije trap vanaf de zijlijn.

Vrijwel direct na die wonderlijke treffer werd de Deen gewisseld. Tien minuten eerder had hij een onderonsje met trainer Erik ten Hag, vertelt Schöne in zijn afscheidsinterview met het Algemeen Dagblad. "Heb je nog lucht, hoelang kun je nog? Ik zei tegen hem: geef me nog tien minuten", haalt de naar Genoa vertrokken controleur het moment terug. "En tien minuten later lag die bal daar, aan de zijkant van het veld. Ik dacht: dit moet mijn slotakkoord worden."

Schöne probeerde Courtois in de verre hoek te verrassen en slaagde in die opzet. "Ik raakte hem perfect en zag de bal in de verre hoek achter Courtois belanden. Geweldig. Het was de volmaakte vrije trap." De 33-jarige routinier is vooral blij dat hij zich staande heeft kunnen houden tijdens de topwedstrijden tegen Real Madrid en Juventus, ondanks scepsis van de buitenwacht. "Lasse is te oud, hij is niet snel. Snel was ik op mijn 22ste ook niet, maar ik heb bewezen dat ik op het allerhoogste niveau van waarde kon zijn. En dat voelt wel heel goed."