Mazraoui: "Wie weet is het voor mij dé positie voor de rest van mijn carrière"

10 augustus om 14:17

Voor Noussair Mazraoui is het omschakelen geblazen tijdens de eerste weken van het seizoen. De als middenvelder opgeleide Ajacied brak afgelopen seizoen door als rechtsback, maar stond tegen PAOK Saloniki weer op het middenveld.

Of het een tijdelijk experiment betreft of dat Mazraoui middenvelder blijft, durft de Marokkaans international nog niet te zeggen. "Ik zal er keihard voor werken om mij deze positie eigen te maken. Wie weet is het voor mij dé positie voor de rest van mijn carrière", vertelt hij aan Ajax TV. "Ik kom nu meer in scoringspositie dan wanneer ik rechtsback sta."

Mazraoui erkent echter dat hij Ajax nog niet helemaal op volle toeren draait tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen. "Het is af en toe even zoeken. Er zijn veel jongens die pas 2,5 week bezig zijn en vooral in de as zijn er veel nieuwe spelers: twee nieuwe centrale verdedigers (Perr Schuurs en Lisandro Martínez, red.), Daley Blind op een nieuwe positie, ik op een nieuwe positie...", somt hij op. "Ik denk dat het per wedstrijd beter moet worden en hopelijk worden we dan weer net zo'n geoliede machine als vorig seizoen."