'Sevilla gaat Wöber na half jaar alweer verkopen: hereniging met Kristensen lonkt'

10 augustus om 14:49
Laatste update: 10 augustus om 16:00

Voor Max Wöber lijkt zijn avontuur bij Sevilla na een half jaar al te eindigen. Het lokale medium Diario De Sevilla meldt dat de Andalusiërs in verregaande onderhandeling zijn met Red Bull Salzburg over een transfer van de oud-Ajacied.

Wöber werd halverwege het seizoen gehuurd van Ajax en kwam tot acht officiële wedstrijden, voordat hij een meniscusblessure opliep. Sevilla nam de 21-jarige verdediger deze zomer definitief over voor ruim tien miljoen euro, maar de nieuwe trainer Julen Lopetegui lijkt Wöber niet nodig te hebben. Volgens Diario De Sevilla is de nummer zes van het voorbije Primera Division-seizoen dichtbij een akkoord met Red Bull Salzburg.

De kampioen van Oostenrijk zou twaalf miljoen euro op tafel willen leggen om het tot 2023 doorlopende contract van Wöber af te kopen. Wanneer de transfer daadwerkelijk beklonken gaat worden, keert de bij Rapid Wien opgeleide verdediger na twee seizoenen alweer terug in de Oostenrijkse competitie. In Salzburg kan hij één oude bekende van Ajax treffen: Rasmus Kristensen kwam eerder deze zomer over uit Amsterdam.