Pröpper en Locadia verrassen bij Premier League-start, droomdebuut Pieters

10 augustus om 17:54

Het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper en Jürgen Locadia is het nieuwe Premier League-seizoen overtuigend begonnen. Watford, vorig seizoen één van de revelaties, werd in Londen met duidelijke cijfers verslagen: 3-0.

Met Locadia en een sterk spelende Pröpper in de basis begon Brighton goed op Vicarage Road. Na 28 minuten was het voor de eerste keer raak. Watford-middenvelder Abdoulaya Doucouré verschalkte zijn eigen doelman. In de tweede helft bouwde Brighton de score uit via Florin Andone, die Locadia na 64 minuten verving, en Neal Maupay.

Burnley - Southampton
Erik Pieters maakte deze zomer de overstap van Stoke City naar Burnley. Met zijn nieuwe club begon hij voortvarend aan het nieuwe Premier League-seizoen. Southampton kreeg met 3-0 klop. Ashley Barnes (tweemaal) en Johann Berg Gudmundsson (ex-AZ) maakten tussen minuut 63 en minuut 75 de doelpunten. Pieters gaf de assist bij de 2-0 van Barnes.

<iframe style="width:100%;height:100%;position:absolute" width="100%" height="100%" frameBorder="0"></iframe>

Crystal Palace - Everton
Marcel Brands zag zaterdagmiddag hoe Everton, ondanks een paar spectaculaire aankopen deze zomer, niet wist te winnen van Crystal Palace. Het bleef 0-0 en Morgan Schneiderlin kreeg rood in de slotfase. Van de nieuwelingen stond alleen André Gomes aan de aftrap, al speelde hij vorig seizoen al op huurbasis op Goodison Park.

Overige uitslag Premier League:
Bournemouth - Sheffield United (Arnaut Danjuma Groeneveld niet bij Bournemouth-selectie)