Man United shopt in Europa: tieners van Ajax, NAC en AS Monaco gepresenteerd

Man United shopt in Europa: tieners van Ajax, NAC en AS Monaco gepresenteerd

Gepubliceerd: zondag 11 augustus 2019 om 15:57zo 11-08-2019 om 15:57

Laatste update: zondag 11 augustus 2019 om 16:05zo 11-08-2019 om 16:05

Manchester United heeft zondagmiddag bevestigd dat Dillon Hoogewerf (foto)en Bjorn Hardley aan de slag gaan in de jeugdopleiding van de club. De twee Nederlandse talenten worden overgenomen van respectievelijk Ajax en NAC Breda. 

Begin juni poseerde Hoogewerf al in het shirt van United. Saïd Ouaali, hoofd jeugdopleiding, had eerder al aangekondigd dat Ajax de zestienjarige aanvaller kwijt zou raken. Hoogewerf sluit aan bij de O18-ploeg van The Red Devils

Hardley is een zestienjarige verdediger. Hij speelde de laatste jaren bij NAC. United schrijft dat de FIFA officieel nog toestemming moet geven voor de transfer van de tiener. Als het papierwerk eenmaal in orde is, voegt Hardley zich net als Hoogewerf bij United O18. In juli schreef BN DeStem al dat de verdediger voor drie jaar had getekend op Old Trafford. 

United heeft ook een aantal andere talenten gepresenteerd. Hannibal Mejbri komt over van AS Monaco. Franse media melden dat de tiener ruim 9 miljoen euro (!) heeft gekost. Mejbri (16) had in Monaco een contract tot medio 2021. Verder zijn onder meer doelman Johan Guadagno en middenvelder Mateo Mejia aangetrokken. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws