Update: Duels PSV, AZ en Feyenoord verplaatst vanwege playoffs om Europees voetbal

Update: Duels PSV, AZ en Feyenoord verplaatst vanwege playoffs om Europees voetbal

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 14:16di 13-08-2019 om 14:16

Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019 om 10:24vr 16-08-2019 om 10:24

De competitiewedstrijd tussen PSV en FC Groningen van speelronde vier wordt verplaatst als de Eindhovenaren zich donderdag plaatsen voor de play-offs van de Europa League. Het duel wordt dan in september doordeweeks gespeeld. Ook RKC - PSV wordt opgeschoven. Dat heeft PSV laten weten via de officiële kanalen.

PSV - FC Groningen staat gepland voor zaterdag 24 augustus om 19:45 uur. Als de Eindhovenaren donderdag afrekenen met FK Haugesund wordt de wedstrijd woensdagavond 25 september om 18:30 uur gespeeld, schrijft PSV. De uitwedstrijd tegen RKC wordt één dag verplaatst. In plaats van zaterdag 31 augustus om 19:45 uur, wordt die wedstrijd op zondag 1 september om 20:00 uur gespeeld.

De KNVB maakt op de website alleen melding van de verplaatsing van de wedstrijd PSV - FC Groningen, maar noemt nog geen exacte datum. Volgens de voetbalbond worden verzoeken gericht op Europees voetbal altijd ingewilligd, mits er verder geen bezwaren zijn van lokale autoriteiten. Dat is bij PSV - Groningen niet aan de orde.

De kans dat PSV de play-offs van de Europa League haalt is groot. De Eindhovenaren wonnen vorige week donderdag de uitwedstrijd al met 0-1 door een benutte strafschop van Steven Bergwijn. In de eventuele play-offs speelt de formatie van trainer Mark van Bommel tegen Austria Wien of Apollon Limasol.

Update 16/8 9.28: Nu PSV zich heeft ontdaan van het Noorse FK Haugesund, wordt de wedstrijd tegen FC Groningen inderdaad verplaatst. PSV zou aanvankelijk op zaterdag 24 augustus tegen de ploeg van Danny Buijs spelen, maar die ontmoeting wordt op woensdag 25 september afgewerkt. Ajax-Fortuna Sittard was eerder al verplaatst naar die datum, waarschijnlijk wordt ook Feyenoord-AZ met een maand vertraging afgewerkt.

Update 16/8 10.17 uur: Ook het duel tussen Feyenoord en AZ wordt uitgesteld door de KNVB. Het treffen tussen de ploegen uit Rotterdam en Alkmaar zal op donderdag 26 september gespeeld zal worden. Op die manier houden beide ploegen genoeg rust over voor hun duels in de play-offronde van de Europa League. Feyenoord speelt dan tegen Hapoel Beer Sheva, AZ treft Royal Antwerp.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws