Oranje-sollicitatie voor Koeman: 'Verbaasd dat ik nooit meer word opgeroepen'

Oranje-sollicitatie voor Koeman: 'Verbaasd dat ik nooit meer word opgeroepen'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 18:24di 13-08-2019 om 18:24

Erik Pieters begrijpt niet dat hij sinds zijn transfer naar Premier League, in 2013, nooit meer is opgeroepen voor het Nederlands elftal. De teller van de linksback van Burnley staat al bijna vijf jaar op achttien interlands.

Pieters maakte in 2010 zijn Oranje-debuut en kwam tot 2012 regelmatig in actie. "Toen kwam Jetro (Willems, red.) en nu heb je Van Aanholt en Blind. Ik zal nooit bedanken voor Oranje, want ik weet gewoon dat ik nog steeds een goede speler ben en van waarde kan zijn. Alleen al met mijn ervaring", zegt Pieters bij Bij Andy in de Auto.

Bondscoach Ronald Koeman en zijn voorgangers zien de linksback echter niet staan. "Als de trainer zo'n beslissing maakt, dan is het aan mij om te laten zien dat ik wel bij het Nederlands elftal hoor. Ben ik verbaasd dat ik niet word opgeroepen? Ja."

"Ik heb vijf jaar Premier League gespeeld, op goed niveau", redeneert Pieters. "Ik ben na mijn PSV-tijd nooit meer opgeroepen, terwijl ik het echt goed heb gedaan bij Stoke City. Ik ben er dus wel verbaasd over, maar uiteindelijk breekt het je niet. Je leert ervan en gaat weer lekker door."

Poll

Verdient Pieters een uitnodiging voor het Nederlands elftal?

(1527 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws