Utrecht en Sparta troeven Fortuna af: Daar kunnen ze een stuk meer verdienen

Utrecht en Sparta troeven Fortuna af: "Daar kunnen ze een stuk meer verdienen"

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 20:44wo 14-08-2019 om 20:44

Fortuna Sittard heeft deze zomer achter het net gevist bij Justin Hoogma en Jurgen Mattheij. De twee centrale verdedigers stonden hoog op de lijst bij technisch manager Sjoerd Ars, maar kozen voor respectievelijk FC Utrecht en Sparta.

FC Utrecht huurt Hoogma dit seizoen van Hoffenheim, terwijl Mattheij transfervrij de overstap maakte van Excelsior naar Sparta. "Je zit dan in dezelfde vijver te vissen en ze kunnen bij die andere clubs vaak een stuk meer verdienen", vertelt Ars (foto) aan L1.

De technisch manager van Fortuna Sittard hoopt in de laatste weken van de zomerse transferperiode nog op drie versterkingen: een centrumverdediger, een verdedigende middenvelder en een creatieve aanvaller moeten de Sittardse formatie compleet maken.

Ars zoekt in eerste instantie naar Nederlandse spelers, maar de hoge vraagprijs vormt vaak een struikelblok. "En de topclubs in Nederland willen best jongens verhuren, maar laten ze niet gratis gaan. Van buitenlandse clubs kunnen we spelers geregeld wél voor niets huren."

Spelers als Branco van den Boomen (FC Eindhoven) en Youssef El Jebli (De Graafschap) zijn niet haalbaar voor Fortuna. Ars: "Daar betaal je ook gewoon een transfersom van drie, vier, vijf ton voor. Het is niet zo dat we die jongens gewoon kunnen ophalen en zeggen: Kom maar bij ons voetballen in de Eredivisie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws