Jonker positief over broertje Magallán: 'Het is een goede voetballer'

Jonker positief over broertje Magallán: 'Het is een goede voetballer'

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 16:40do 15-08-2019 om 16:40

Laatste update: donderdag 15 augustus 2019 om 16:57do 15-08-2019 om 16:57

Santiago Magallán traint deze week mee bij Telstar. Het is in principe niet de bedoeling dat het broertje van Ajax-verdediger Lisandro bij de club onder contract komt te staan. Het is een vriendendienst aan Sören Lerby, zaakwaarnemer van Lisandro, zo laat trainer Andries Jonker weten.

"De stand van zaken is dat het een dienst naar Sören is en meer niet", aldus Jonker in gesprek met RTV Noord-Holland. "Het is de broer van Ajax-Magallán. Hij heeft in Argentinië op het hoogste niveau gespeeld en in Spanje op een behoorlijk niveau", vervolgt Jonker.

Het verzoek of Santiago mee mocht trainen, kwam dus van Lerby. "Sören heeft mij gevraagd of ik hem een dienst wil bewijzen en of hij een aantal dagen mee mag trainen. Gezien mijn verstandhouding met Sören is dat goed. En die jongen maakt een goede indruk, het is een goede voetballer."

Eerder deze week werden Lisandro en Santiago Magallán gespot op het jeugdcomplex van AZ, waar Jong AZ in actie kwam tegen Telstar. Er werd even gespeculeerd dat Lisandro wellicht de overstap zou maken van Ajax naar AZ, maar later bleek het bezoek aan Alkmaar dus te danken aan zijn broertje.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws