Been over Ajax: Allemaal niet zo geolied en je merkt de druk die erop staat

Been over Ajax: "Allemaal niet zo geolied en je merkt de druk die erop staat"

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 08:05vr 16-08-2019 om 08:05

Bij Ajax staat de druk erop in de voorrondes van de Champions League, merkt FOX Sports-analist Mario Been op in Voetbalpraat. De Amsterdammers kunnen het zich niet permitteren om de groepsfase van het miljardenbal te missen en zijn daar volgens Been van doordrongen.

Presentator Leo Driessen stelt dat Ajax met de huidige financiële huishouding móét uitkomen in de Champions League. Tafelgast Been beaamt dit. "En dat zie je ook terug in de manier van spelen. Het is allemaal niet zo geolied en je merkt de druk die erop staat. Ze zijn het aan hun stand verplicht om de Champions League te halen", vertelt hij over de halve finalist van vorig seizoen.

Been verwacht ook dat Ajax zich opnieuw bij de Europese elite zal melden: het Cypriotische APOEL Nicosia, waar de 55-jarige Rotterdammer een blauwe maandag actief was als trainer, moet een te nemen horde zijn, denkt hij. "De hitte daar kan een probleem worden en het publiek zit erbovenop, maar Ajax heeft voldoende kwaliteit om te winnen."

Ajax gaat zaterdag op bezoek bij VVV-Venlo en trapt dinsdagavond om 21.00 uur af op Cyprus. Aangezien de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard verplaatst is naar eind september, heeft Ajax acht dagen de tijd om zich voor te bereiden op de return van woensdag 28 augustus.

Poll

Gaat Ajax nu ook afrekenen met APOEL Nicosia?

(5203 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws