'Dolberg heeft ook goede wedstrijden gespeeld, maar het is niet stabiel genoeg'

'Dolberg heeft ook goede wedstrijden gespeeld, maar het is niet stabiel genoeg'

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 15:11vr 16-08-2019 om 15:11

Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019 om 15:26vr 16-08-2019 om 15:26

Erik ten Hag wil weinig loslaten over een tijdelijk vertrek van Kasper Dolberg. De Deense spits van Ajax zou in de belangstelling staan van het Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder, dat hem voor één jaar zou willen huren.

Op de persconferentie van vrijdagmiddag wilde Ten Hag niets zeggen over een eventuele transfer van Dolberg. "Maar het is wel belangrijk dat hij veel gaat spelen", lichtte de Ajax-trainer een tipje van de sluier, opgeschreven door Het Parool. "Of die kans bij een andere club hoger is? Nou, dat ligt aan hem. Hij moet er voor willen vechten."

Dolberg kreeg in de voorbereiding vaak de kans als spits van Ten Hag, maar tegen PAOK (3-2 winst Ajax) zat de 21-jarige Deen op de tribune. Het lijkt dat Dusan Tadic en Klaas Jan Huntelaar momenteel hoger staan in de pikorde.

Dat heeft wel zijn redenen, meldt de Tukker. "Met Tadic als spits functioneert het team en Huntelaar is super scherp. Maar Dolberg heeft ook al goede wedstrijden gespeeld. Het is alleen nog niet stabiel genoeg en dat wens je wel. Bij Ajax moet je het iedere wedstrijd brengen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws