'Ziyech-scenario' dreigt: PSV-talent Ihattaren met 45 (!) anderen in voorselectie

'Ziyech-scenario' dreigt: PSV-talent Ihattaren met 45 (!) anderen in voorselectie

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 23:43vr 16-08-2019 om 23:43

Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019 om 23:50vr 16-08-2019 om 23:50

PSV-talent Mohammed Ihattaren lijkt binnenkort een keuze te moeten maken over zijn interlandcarrière. De zeventienjarige linkspoot behoort tot de 46-koppige voorselectie van Marokko voor de interlandperiode van Burkina Faso.

De in Utrecht geboren spelmaker kwam voor diverse vertegenwoordigende Oranje-elftallen uit en heeft volgens het Algemeen Dagblad nog niet besloten voor welk land hij A-interlands wil spelen. Mocht bondscoach Vahid Halihodzic besluiten om Ihattaren daadwerkelijk op te roepen voor de interlands tegen Burkina Faso en Niger, dan zou hij vroeger dan gewenst alsnog een keuze moeten maken. De Marokkaanse voetbalbond heeft hoge verwachtingen van Ihattaren volgt de ontwikkeling van de PSV'er op de voet.

Wanneer de linkspoot kiest voor een interlandcarrière namens Marokko, kan hij in de voetsporen treden van Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat, Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi. Dit viertal verkoos De Leeuwen van de Atlas boven Oranje: Ziyech, Mazraoui en Idrissi kwamen onlangs met Marokko uit op de Afrika Cup.

Poll

Moet de KNVB alles in het werk stellen om Ihattaren binnenboord te houden?

(6475 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws