Stam stelt Tapia 'gewoon' op: 'Leuke kerel, maar ook heel eigenzinnige man'

Stam stelt Tapia 'gewoon' op: 'Leuke kerel, maar ook heel eigenzinnige man'

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 15:26za 17-08-2019 om 15:26

Pierre van Hooijdonk is benieuwd wat Jaap Stam doet als het zo onrustig blijft bij Feyenoord. De voormalige international vindt de situatie rond Renatio Tapia tekenend voor de gang van zaken in De Kuip.

"Ik kan best begrijpen dat Troost denkt: Tapia heeft nog maar een jaar contract en moet dus weg", zegt Van Hooijdonk in het Algemeen Dagblad. "Alleen had hij dat beter intern kunnen bespreken met Stam. Dat Jaap hem vervolgens toch opstelt, zegt alles over de manier van communiceren binnen de club. Bij Feyenoord spreekt men niet dezelfde taal."

De analist is niet verrast door het handelen van Stam. "Jaap is een leuke kerel en een fantastische prof, maar ook een heel eigenzinnige man. Hij is het type dat zomaar kan zeggen: bekijk het maar. Ik zie hem nóg zitten voorafgaand aan oefenwedstrijden met Oranje. Zei hij tegen de bondscoach: Een halfie, trainer. Ik speel maar een halfie. Dat kon zo'n bondscoach leuk vinden of niet, maar Jaap bepaalde dat, linksom of rechtsom."

Van Hooijdonk is dan ook benieuwd hoe Stam reageert als het de komende maanden onrustig blijft bij Feyenoord. "Jaap kennende zal hij best chagrijnig zijn over wat hem allemaal overkomt bij Feyenoord", denkt de oud-spits. "Ik weet natuurlijk niet welke afspraken hij heeft gemaakt voordat hij zijn contract tekenende. Maar geloof me maar dat de beleidsbepalers het horen als Jaap het ergens niet mee eens is."

Poll

Wordt het huwelijk tussen Feyenoord en Stam een gelukkige?

(1901 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws