'Dolberg op weg naar Ajax-uitgang: onderhandelingen gaan 'de goede kant op''

'Dolberg op weg naar Ajax-uitgang: onderhandelingen gaan 'de goede kant op''

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 16:19za 17-08-2019 om 16:19

Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019 om 16:34za 17-08-2019 om 16:34

Kasper Dolberg lijkt zeer spoedig Ajacied-af te zijn. De zaakwaarnemer van de Deense spits is druk in onderhandeling met het Franse OGC Nice en het ziet ernaar uit dat er binnenkort witte rook verwacht mag worden.

Dat meldt Nice-Matin, dat als eerste melding maakte van de interesse van Nice in Dolberg. Volgens de lokale krant gaan de onderhandelingen tussen Nice en de zaakwaarnemer van Dolberg 'de goede kant op'.

De Franse club onderhandelt momenteel ook met Ajax over een transfer van Dolberg. Ook dat ziet er naar verluidt goed uit. Het is vooralsnog onduidelijk of het om een verkoop of verhuur gaat. Dolberg ligt nog tot 2021 vast in Amsterdam. 

Dolberg zelf staat open voor een vertrek naar Nice. De Ajax-spits is volgens Nice-Matin gecharmeerd van het project dat de club uit Zuid-Frankrijk voor hem heeft uitgestippeld, maar heeft met TSG Hoffenheim en Bayer Leverkusen naar verluidt nog twee opties. Vrijdag leek Hoffenheim nog de beste papieren te hebben, maar in de avond werd dat door Nederlandse media bijgesteld. De zaakwaarnemer van Dolberg was vrijdag al in Frankrijk om te onderhandelen met Nice.

Dat Dolberg tegen PAOK Saloniki op de tribune plaats moest nemen was voor de spits mogelijk de druppel. Een week daarvoor begon hij als eerste spits aan het treffen met de Grieken, een week later zat hij niet eens op de bank. Dolberg worstelt al twee seizoenen met zijn vorm, al erkende trainer Erik ten Hag dat hij dit seizoen een uitstekende voorbereiding heeft gedraaid. Dolberg haalde het niveau onder Peter Bosz (2016/2017) niet meer.

Poll

Wat is beter voor Dolberg?

(3909 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws