Sport openbaart financiële details: 'Bayern bedingt optie tot koop op Coutinho'

Sport openbaart financiële details: 'Bayern bedingt optie tot koop op Coutinho'

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 17:14za 17-08-2019 om 17:14

Hoewel Philippe Coutinho op huurbasis de overstap maakt naar Bayern München, rept Diario Sport wel degelijk van een financieel uitstekende deal voor FC Barcelona. Zo heeft de Bundesliga-kampioen ook een optie tot koop, schrijft de Catalaanse sportkrant.

Bayern neemt het volledige salaris van Coutinho voor zijn rekening van ongeveer twaalf miljoen euro netto per seizoen. Bovendien ontvangt Barça een huurvergoeding van twintig miljoen. Daarmee creëert de Spaanse kampioen ruimte in het overvolle salarishuis. De Braziliaanse spelmaker zou bovendien niet op veel speeltijd hoeven te rekenen komend seizoen.

Barça is bereid om Coutinho definitief van de hand te doen, weet Sport. Bayern kan tot 30 juni een aankoopoptie lanceren voor een afgesproken som van 120 miljoen euro. Dat is hetzelfde bedrag als de Catalanen begin 2018 betaalden aan Liverpool voor de aanvallende middenvelder. Door bonussen kon dat bedrag wel oplopen tot 145 miljoen.

Het vertrek van Coutinho moet de terugkeer van Neymar mede mogelijk maken. Barça werkt nog altijd hard aan een transfer van de aanvaller.

Poll

Is Coutinho te snel afgeschreven door Barça?

(3882 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws