Vermeulen denkt mee met PSV: 'Dan zou je kunnen uitkomen bij Wilfried Bony'

Vermeulen denkt mee met PSV: 'Dan zou je kunnen uitkomen bij Wilfried Bony'

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 09:34zo 18-08-2019 om 09:34

PSV gaat deze week om en nabij de 42 miljoen euro incasseren voor Hirving Lozano en kan met dat bedrag de transfermarkt op. De naam van FC Groningen-smaakmaker Ritsu Doan zingt rond in Eindhoven: volgens NOS-commentator Arno Vermeulen zou de Japanner uitstekend passen in Eindhoven.

Doan is één van de weinige Eredivisie-spelers die PSV sterker zou maken, denkt Vermeulen. "Hij heeft bijzondere kwaliteiten: een uitstekende techniek, kan wat creëren. En in een beter elftal kan hij meer goals maken dan bij Groningen", laat hij weten aan de NOS.

Een fysiek sterke, scorende spits zou ook een welkome versterking zijn voor PSV, stelt de vaste Studio Voetbal-gast. Volgens Vermeulen zijn de huidige PSV-aanvallers geen 'killers'. "Als je daarnaar zoekt, zou je kunnen uitkomen bij Wilfried Bony", oppert hij. "Balvast, fysiek sterk en hij maakt goals. Bovendien kent hij de Eredivisie en brengt hij routine. En hij is transfervrij." De gewezen Vitesse-spits, Eredivisie-topscorer van het seizoen 2012/2013, vertrok onlangs bij Swansea City en dook deze week op bij League Two-club Newport County.

Vermeulen zou het echter ook begrijpen, wanneer PSV de Lozano-miljoenen op zak houdt. "Als je realistisch bent: kampioen worden ze waarschijnlijk toch niet. Dan kan je beter de jeugd een kans geven, spelers als Cody Gakpo en Ihattaren, en alvast naar volgend seizoen kijken."

Poll

Is Doan een versterking voor PSV?

(12690 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws